Pressemeddelelse 17/9 2015

Dealsites fupper bilejerne med rustbeskyttelse til halv pris

Det lyder næsten for godt til at være sandt – Og det er det også! Dealsites over hele landet tilbyder her i efterårsmånederne rustbeskyttelse til under 2000 kr. Men bilisterne bliver snydt og bedraget, viser stikprøvekontroller som Teknologisk Institut har udført. Undersøg altid om det er et godkendt rustbeskyttelsescenter, der skal udføre arbejdet, lyder rådet fra rustbeskyttelsesbranchen.

Bilister kører rundt med falsk tryghed

Hos Teknologisk Institut har man testet flere af de biler, der bl.a.er købt via Danmarks største dealsite, Sweetdeal. Bl.a. har man kontrolleret en VW Golf og en Suzuki SX4, der er rustbeskyttet hos et almindeligt autoværksted i Hvidovre via et tilbud fra Sweetdeal, og konklusionen er rystende læsning.

– Generelt er resultatet meget kritisabelt. Fælles for begge biler er, at flere vitale dele og de mange hulrum er meget mangelfuldt rustbeskyttet eller helt uden rustbeskyttende produkter. Behandlingerne kan derfor ikke betragtes som værende komplette behandlinger og den udførte rustbeskyttelse giver ikke kunderne værdi for pengene, forklarer Jan Helbo, der er daglig leder af Kontrolordningen for Rustbeskyttelse under Teknologisk Institut.

Find et godkendt rustbeskyttelsescenter

Hos Danmarks største landsdækkende kæde af rustbeskyttelsescentre, Dinitrol, kender man alt for godt til problematikken med tvivlsomme virksomheder, der udbyder rustbeskyttelse via dealsites. Ifølge Dinitrol Helsingør, Jesper Olsen, så kan det simpelthen ikke lade sig gøre at udføre en forsvarlig rustbeskyttelse i dag til under 2000 kr.

– Rustbeskyttelse er blevet højt specialiseret, og for at det kan udføres korrekt kræver det bl.a. præcise sprøjteskemaer, godkendt udstyr samt adskillelse og afmontering af diverse dækplader på vognbunden samt inderskærme. De procedurer overholder de autoriserede og godkendte rustbeskyttelsescentre, men det kan almindelige autoværksteder ikke, og derfor bliver resultatet katastrofalt, forklarer Jesper Olsen.

Inden du som bilejer takker ja til en rustbeskyttelse fra et dealsite, så råder Jesper Olsen derfor bilejerne til at finde ud af, om det overhovedet er et rustbeskyttelsescenter, der er godkendt af Teknologisk Institut.  Står leverandøren ikke på listen, så find et rustbeskyttelsescenter nær dig, som står på listen. Se godkendte centre underlagt Teknologisk Instituts kontrolordning på www.teknologisk.dk/rustbeskyttelse

Gratis eftersyn hvis du er i tvivl

Har du allerede fået en rustbeskyttelse udført af en leverandør til et dealsite og har du en mistanke om, at det er mangelfuldt udført, så tilbyder Dinitrol kæden nu et gratis eftersyn af bilen samt et tilbud til bilejerne på at få rustbeskyttelsen udført korrekt og udbedre eventuelle skader.

Får man problemer med et køb via et dealsite, så kan du gå ind på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens forbrugerportal, www.forbrug.dk og finde hjælp til råd, rettigheder og klager.

Yderligere oplysninger

Jan Helbo, Teknologisk Institut                                                                                72201350

Mogens Vestergaard Hansen                                                                                  40423951

Jesper Olsen                                                                                                            70101210